Erişilebilirlik

Amerikan Futbol Federasyonu’ndan Yardım Kampanyası


Amerikan Futbol Federasyonu dünyanın dört bir yanında yaşıtlarıyla aynı imkanlara sahip olmayan yoksul çocuklara yeni ve kullanılmış futbol malzemeleri gönderiyor. Uganda’da küçük bir okuldan Chicago’da yoksul bir semtte futbol oynayan çocuklara kadar uzanan bu yeni program, sporla çocukların özgüvenlerini arttırmayı ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerini sağlamayı amaçlıyor.

Washington yakınlarındaki Lynbrook İlkokulu’nun bahçesinde yaşları 6 ila 17 arasında değişen çocuklar Pazartesi akşamları futbol oynamak için toplanıyor. Virginia eyaleti Fairfax ilçesi polis teşkilatınca düzenlenen etkinlikte çocuklar çok heyecanlı çünkü ücretsiz futbol malzemelerine kavuşacaklar. Parası olmadığı için krampon alamadığını söyleyen 12 yaşındaki Carlos Cruz’un artık kendi kramponları var. 11 yaşındaki Cintia Samaha da yeni dizliklerinden çok memnun. Cintia ve arkadaşları, Amerikan Futbol Federasyonu’nun “Passback” yani “Geri pas” adlı programından yararlanıyor. Bu program, ihtiyacı olan öğrencilere krampon, dizlik, çorap, üniforma ya da top gibi yeni ya da kullanılmış futbol gereçleri dağıtıyor. Şimdiye kadar yarım milyon parça toplanıp ihtiyacı olanlara dağıtılmış. Passback programının koordinatörü Sarah Pickens şöyle konuşuyor: “Bu malzemeyi, Amerika içinde ya da dışındaki yoksul çocuklara gönderiyoruz. Kısa süre önce Vietnam, Haiti ve Güney Afrika’ya futbol malzemesi gönderdik. Yardımların yüzde 60’ını Amerika içine, yüzde 40’ınıysa yurtdışına yapıyoruz.” Pickens, 110’dan fazla ülkeye yardım gönderdiklerini söylüyor.

10 yıl önce başlayan Passback programı yüzlerce gönüllü ve birçok şirketin katkısıyla devam ediyor. Pickens izci gruplarından Washington Freedom ya da DC United gibi profesyonel futbol takımlarına kadar birçok kişi ve kuruluşla çalıştıklarını anlatıyor. 4 yaşından beri futbol hayranı olan 17 yaşındaki Angela Garcia, bunlardan biri. Angela, kısa süre önce Washington Freedom takımının maçı sırasında RFK Stadı’nda Passback programı için gönüllü olarak çalışmış ve bağış toplamış. Angela şöyle konuşuyor: “Yardım yapmak, gönüllü olmak çok güzel birşey. Sadece küçük bir bağış ya da bir etkinlik birçok çocuğa yardım edebilir. Bunu başarmak çok kolay.” Gönüllülerin işinin önemli bir kısmı da kamuoyunu bağışlar konusunda bilgilendirmek. Fairfax İlçesi Polis Teşkilatı’nda çocukları sokak çetelerinden uzak tutmak için kurulan spor programının başkanı Al Cruz ise şunları söylüyor: “Bu çocuklar futbol malzemelerini hemen kullanmaya başlıyorlar. Sahaya çıkıp oynamaktan çok mutlular, yeni arkadaşlar da ediniyorlar.” Cruz, çocukların futbola devam edeceğine ve gelecekte başarılı olmaları için bugünden özgüvenlerini arttıracağına inanıyor.

XS
SM
MD
LG