Erişilebilirlik

Ramussen: Afganistan'daki Görevimizi Tamamlayacağız


NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ittifakın Afganistan’da başarıya ulaşmada kararlı olduğunu ve görev tamamlanıncaya kadar ülkede kalacağını açıkladı.

Washington’da Başkan Barack Obama ile görüşen Rasmussen, Obama’nın Afgan savaş stratejisinin yeniden değerlendirilmesi yaklaşımını desteklediğini söyledi. Rasmussen, NATO müttefiklerinin halen General Stanley McChrystal’in raporunu incelediklerini de belirtti.

Obama ise, Amerika ve NATO’nun, El-Kaide’nin bölgeden atılması ve Afgan hükümetiyle ülke güvenliğini sağlamada işbirliğinin hayati önem taşıdığı konusunda anlaştıklarını söyledi.

Beyaz Saray’daki görüşmede, yeni Amerikan füze savunma planı da ele alındı. NATO Genel Sekreteri, planı memnunlukla karşıladı ve bunun ittifak içinde birliği güçlendireceğini belirtti.

Rasmussen, dün, Washington’da yaptığı konuşmada, NATO’nun Afganistan politikası konusunda Amerika’ya güvence verdi.

Afganistan’da 28 üye ülkeden asker bulunduğuna dikkat çeken Rasmussen, görevin “isteyenin katıldığı bir operasyon” değil bir dayanışma görevi olduğunu söyledi.

NATO Geenel Sekreterliği’ni 1 Ağustos’ta devralan eski Danimarka başbakanı, Afganistan’daki görevde Amerika’nın vazgeçilmez olduğunu söyledi. Rasmussen, Avrupa ülkeleri ve Kanada’nın katkılarının hafife alınması durumunda ise katılım isteğinin azalacağını belirtti.

XS
SM
MD
LG