Erişilebilirlik

Thriller Dansı Yaparak Rekor Kıracaklar


Michael Jackson’ın Haziran ayında ölmesinden bu yana hayranları, ünlü şarkıcıyı anmaya devam ediyor. Jackson’un Thriller şarkısının video klibindeki dansı da yeniden popüler oldu. Yüzlerce hayranı, Jackson’un anısına bu sonbaharda “Thrill the World” “Dünyayı Titret” adlı bir gösteriye hazırlanıyor.

Michael Jackson’un 1983’de “Thriller” şarkısına çektiği video klip, müzik tarihinin en başarılı video klibi sayılıyor. Piyasaya çıkışının üzerinden çeyrek yüzyıl geçmesine rağmen Thriller şarkısı ve dansı dünyanın dört bir yanında müzikseverleri büyülemeyi sürdürüyor. Maryland eyaletinin Mt. Rainier kentindeki dans okulunda bir öğrenci Thriller dansı için özel ders isteyince sanat direktörü Brooke Kidd, bu fikri hemen benimsemiş. Kidd şöyle konuşuyor: “Thriller dansının bazı bölümlerindeki adımları öğrenmek için zamanlama ve beden ağırlığınızı kaydırmayı öğrenmeniz gerekli ama genelde hareketleri herkes yapabilir.”

Thriller dersine 60 kişi katılmış. Brooke Kidd dansı kolayca takip edilebilecek şekilde bölümlere ayırmış ve öğrenciler, bu bölümleri İnternet’e konan dersten öğrenmiş. Thriller’ın piyasaya sürülüşünden 10 yıl sonra doğan 16 yaşındaki dansçı Maya bile popun kralına hayran. Genç dansçı, “Michael Jackson’ın ölümüne bir dansçı olarak çok üzüldüm. Onu her zaman saygıyla anmak istiyorum,” diye konuşuyor.

Ekim’de gerçekleştirilecek “Thrill the World” “Dünyayı Titret” adlı gösteride binlerce dansçı, aynı anda Thriller şarkısı eşliğinde dans eden en çok kişi rekorunu kırmaya çalışacak. Maryland’deki dançıların her adımı, henüz kusursuz değil ancak Ekim’e kadar çok zamanları var.

XS
SM
MD
LG