Erişilebilirlik

Davutoğlu İran'a Gidiyor


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki’nin davetine üzerine 12-13 Eylül tarihlerinde İran’a gidiyor. Kahire’de Arap Birliği Olağan Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katılan Davutoğlu, ardından İran’a geçecek ve her iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel uluslararası konuları üst düzey yetkililerle görüşecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun haftasonunda yapacağı İran ziyareti Tahran yönetiminin iki önemli açıklamasının ardından geliyor. Sözkonusu iki gelişmeden birincisi; İran’ın nükleer programıyla ilgili yeni önerileri Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ile Almanya’ya sunmasıydı. Diğeri ise yine bu hafta içinde yeni hükümetinin resmen göreve başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın bütün ülkelerin barışçıl nükleer enerji elde etmelerine imkan sağlanması, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve imhası konularında Batı ile müzakerelere hazırız demesiydi. Tüm bu gelişmelerin doğrultusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu’nun İran ziyareti nasıl okunmalı. Bu soruyu kısa adı USAK olan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu İran uzmanı Arzu Celalifer’e sorduk.

Ankara muhabirimiz Elif Özmenek, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu İran uzmanı Arzu Celalifer ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun haftasonunda gerçekleşmesi beklenen İran ziyareti üzerine konuştu.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG