Erişilebilirlik

Marmara ve Trakya'da Sel Felaketi


Marmara ve Trakya’daki sel felaketinde ölü sayısının en az 7’ye yükseldiği, çok sayıda evin sular altında kaldığı bildiriliyor.

Tekirdağ'ın Saray İlçesi Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 5 kişilik bir ailenin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini açıkladı. Anne ve 3 çocuğun sel sularıyla sürüklenen cesetlerine ulaşıldığı belirtiliyor.

Sel suları nedeniyle yıkılan bir evin enkazında da yaşlı bir çiftin cesetlerine ulaşıldığı bildirildi.

Seller, Tekirdağ’da bir köprünün yıkılmasına, onlarca evin de sular altında kalmasına yol açtı.

Silivri ve Çatalca da Sular Altında

Yoğun yağış ve seller Silivri ve Çatalca’da da etkili oldu. Çok sayıda ev ve yol sular altında kaldı. Silivri’de 50 aracın sel sularıyla sürüklendiği belirtiliyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler, sürüklenen araçlardan birinde bulunan anne ile 2 kızının suya sürüklendiğini, anne ve bir kızının kendi imkânlarıyla kurtulduğunu diğer kızın ise hala kayıp olduğunu açıkladı.

Güler, Silivri’deki çalışmalara çok sayıda bot ve 6 helikopterin katıldığını da söyledi.

Evlerini su basan bazı vatandaşların kendi imkanları ile suyu tahliye etmeye çalıştığı kimilerinin de eşyalarını kamyonlara yükleyip evlerini boşalttığı belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklada, Çatalca’daki Kestanelik Köprüsü’nün sel suları nedeniyle yıkıldığı belirtildi. Bölgeye sevk edilen araçlarla, mahsur kalanlar kurtarılıyor.
İstanbul İtfaiyesi ve Silivri Belediyesi'ne bağlı ekipler de evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir’in Bandırma ve Erdek ilçelerinde de sabah saatlerinden bu yana etkili olan yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. Vatandaşlar ev ve işe yerlerini korumak için çuval ve çöp tenekeleriyle setler oluşturdular. Bandırma’nın büyük bölümüne elektrik verilemiyor.

XS
SM
MD
LG