Erişilebilirlik

Davutoğlu: 'Karabağ Sorununu Gözardı Etmiyoruz'


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün futbol diplomasisiyle başlattığı Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinde yeni bir boyuta ulaştı. İki ülkenin Dışişleri Bakanlığı ilişkileri normalleştirmeyi amaçlayan bir anlaşmayı onaylanmak üzere altı hafta içinde kendi parlamentolarına sunacaklarını açıkladı. Eğer bu süreç herhangi bir sebepten dolayı kesintiye uğramazsa o zaman diplomatik ilişkilerin kurulmasına gidecek süreç üç aşamadan oluşacak.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ikili ilişkilerin normalleşmesi konusunda en büyük engellerden biri olarak görülen Yukarı Karabağ sorunu ile ilgili olarak ise Türkiye’nin bu sorunu asla gözardı etmediğini tam tersine konunun BM’nin gündeminde olması gerektiğini ve sorunun o platformda çözülmesi için Ankara’nın elinden geleni yapacağını söyledi.

Davutoğlu konuya ilişkin Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştüğünü yakın zamanda da Rus meslekdaşı Lavrov ve Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner ile temasa geçeceğini de sözlerine ekledi.

Erivan ve Ankara’dan gelen açıklama üzerine ise hem Fransa hem de ABD yaptıkları açıklamayla Türkiye ve Ermenistan'ın, diplomatik ilişkilerin tesisine dair iç siyasal istişarelerini başlatma hususunda mutabakata varmasından memnuniyet duyduklarını açıklamışlardı.

XS
SM
MD
LG