Erişilebilirlik

Bağdat Saldırganını ABD Ordusu Serbest Bırakmış


Iraklı bir yetkili, iki hafta önce Bağdat’ta düzenlenen ve en az yüz kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırının failinin, Amerikan ordusunun serbest bıraktığı bir tutuklu olduğunu açıkladı.

Üst düzey yetkili, Dışişleri Bakanlığı önündeki bombalı saldırının failinin Amerikan ordusunun elindeki Bukka kampında tutulduğunu bildirdi. Amerika, gelecek ay kapatmayı planladığı kampı tahliye ediyor.

Amerikan ordusu, Bağdat hükümetiyle imzalanan ve bu yılbaşında yürürlüğe giren güvenlik anlaşması gereğince, elindeki 5 bin tutsağı serbest bırakırken, bin 200 kadarını da Iraklı yetkililere teslim etti.

Iraklı yetkililer, serbest bırakılan bazı tutsakların yeniden şiddet eylemlerine kalkışabileceği uyarısında bulunuyordu.

Öte yandan Irak hükümeti, son saldırıların Suriye’deki terör destekçilerinden yardım gördüğünü söyleyen ikinci bir itirafçının daha videosunu yayınladı. Kendisini 29 yaşında bir Suudi olarak tanıtan itirafçı, gizlice Irak’a girmeden önce Suriye’nin kuzeyindeki bir kampta eğitildiğini belirtiyor.

XS
SM
MD
LG