Erişilebilirlik

Silvio Berlusconi'den Libya'ya Ziyaret


İtalya Başbakanı protestolara rağmen, Libya’ya ziyaretini yaptı. Libya Lockerbee uçak saldırısının sağlık nedeniyle serbest bırakılan hükümlüsünün törenlerle karşılanması yüzünden sert eleştirilere hedef oluyor.

Başbakan Silvio Berlusconi ülkesiyle Libya arasındaki işbirliği ve dostluk anlaşmasının yıldönümü için, birkaç saatliğine Libya’ya gitti. Anlaşma İtalya’nın sömürge yönetimi nedeniyle Libya’ya tazminat ödenmesini ve kaçak göçmenlerin İtalya kıyılarına ulaşmasını önlemeyi öngörüyor.

Berlusconi ve Kaddafi, inşaatı İtalya tarafından gerçekleştirilecek 5 milyar dolarlık bir karayolu inşaat projesini de imzaladı.

İtalya Başbakanı’nın bürosundan yapılan açıklamada, ziyaretin Lockerbee bombalama olayının hükümlüsü serbest bırakılmadan çok önce planlandığını açıkladı. 1988 yılında İskoçya’nın Lockerbee kasabası semalarında yaşanan bombalama olayında, yerde ve uçakta 270 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Libyalı Abdülbasit El Micrahi, bir süre önce İskoçya tarafından serbest bırakılmış ve ülkesinde bir kahraman gibi karşılanmıştı.

XS
SM
MD
LG