Erişilebilirlik

Otomobil Pazarlamada E-Bay-GM İşbirliği


Internet’in en büyük açık artırma sitesi eBay ve otomotiv şirketi General Motors, tüketicilerin otomobil satın alma alışkanlıklarını kökünden değiştirecek bir işbirliğine imza atıyor.

California eyaletindeki General Motors bayiilerinin çoğu, geçtiğimiz günlerde başlayan işbirliğinin deneme sürecine katılıyor. General Motors’un yöneticileri, deneme aşamasındaki bu programın, yeni otomobil almak isteyen tüketicilerin işini kolaylaştırmayı amaçladığını söylüyor.

General Motors ve eBay, bu şekilde oto galerilerindeki satıcıların ısrarcı tavırlarından hoşlanmayan tüketiciler için yeni bir seçenek sunuyor. eBay Otomotiv Bölümü Başkan Yardımcısı Rob Chesney, tüketicilerin artık otomobillerini bilgisayar başında alabileceklerini söylüyor. Chesney “Tüketiciler, California’da bulunan General Motors bayiilerindeki otomobilleri sanal oto galerisinde görebilecek, farklı bayiilerdeki farklı modelleri kıyaslayabilecekler,” diyor. Chesney, tüketicilerin, GM ile eBay’in ortak Internet sitesine girerek komisyonla çalışan satıcılarla yüzyüze gelmeden farklı modelleri tarayabileceklerini, renk ve aksesuar seçebileceklerini, fiyatta pazarlık yapıp otomobil kredisi seçeneklerini araştırabileceklerini söylüyor. Chesney “Tüketiciler, tüm işlerini kendi evlerinde rahat rahat otururken halledebilecekler,” diyor.

Beklenenden çok daha kısa sürede sürpriz şekilde iflastan kurtulan General Motors, tekrar kar yapan bir şirket haline geleceğine dair söz vermişti. Bir zamanlar dünyanın en büyük otomobil üreticisi ünvanına sahip olan GM, pazarı tüketicinin ayağına taşımanın da bu stratejinin bir parçası olduğunu iddia ediyor. General Motors Bayii sahibi İnder Dosanjh de aynı görüşte. Dosanjh “Ford ve General Motors galerilerini gezen bir tüketici düşünün. Bu tüketicinin, eBay sayesinde bizimle pazarlık yapmak için daha fazla zamanı olacak. Bilgisayar başında kendi oturma odasında otomobil satın alırken de kendini daha rahat hissedecek,” diyor.

General Motors’a göre eBay’le olan ortaklığın amacı, otomobil satın alma sürecini kolaylaştırmak.

8 Eylül’e kadar devam edecek pilot programa California eyaletindeki yaklaşık 200 GM bayii katılıyor. eBay’den yapılan açıklamada programın otomobil satışlarını artırması durumunda başka eyaletlerde de faaliyete geçileceği bildiriliyor

XS
SM
MD
LG