Erişilebilirlik

Nicolas Sarkozy'ye Mektupla Ölüm Tehdidi


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bir yıl içinde aynı örgüt tarafından yeni bir ölüm tehdidi aldı. Sarkozy’ye içinde av tüfeği kurşunu bulunan bir mektup gönderildi. Son mektubun da, bir yıl içinde Sarkozy ve diğer bazı politikacılara gönderilen mektupla aynı olduğu bildirildi. Ancak failler hakkında henüz bir ipucu alınabilmiş değil.

Fransa’da kendilerini 34’üncü Hücre Savaşçıları diye adlandırılan bir grup, bir yıl içinde üçüncü kez Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye bir kurşun eşliğinde ölüm tehdidi gönderdi. Daha önce Şubat ve Nisan aylarında tehdit mektubu alan Sarkozy’i hedef alan üçüncü mektup Moptpeller kentinden gönderildi. Postane’deki mektupları dağıtıma hazırlayan ekibin şüphelenmesi üzerine emniyet yetkililerine teslim eden mektubun içinde oldukça büyük kalibreli bir av tüfeğine ait bir kurşunun da bulunduğu tespit edildi.

Paris Anti-terör Dairesi’ne göre mektup daha önceki mektupkarka aynı şahıs ya da sahışlar tarafından gönderildi. Mektubuna son derece samimi bir selamla başlayan ve alaycı bir üslup kullanan failler, « Sizi unutmadık » diyerek Sarkozy’nin yanısıra eski ve yeni kültür bakanları Christine Albanel ve Frederic Mitterand ile UMP’li bazı üst düzey yöneticilerin de adları yer aldı. ‘Özgürlük zamanının yaklaştığı, kral ve klanının dünyada yok olacağı2 ifadesini kullanan failler “korku sizleri teslim alacak, öncelikli hedefimiz kralın oğlu, 3 senatör, 4 milletvekili, bir bakan ve bir hakimdir. Hepiniz öleceksiniz” ifadesi de kullanıldı.

Sarkozy ve ekibine 2009 yılının başında bu yana tehdit mektubu gönderiliyor. Ancak Adli Polis ve Anti-terör dairesi henüz mektupları gönderenlerin kimliği hakkında en ufak bir ipucu ele geçiremedi. Mart ayı başında bir şüpheli yakalanmış, ancak örgüt alaycı bir mektup yazarak, masum bir kişinin yakalanmasından üzüntü duyduklarını açıklamıştı.

Mektuba konan kurşun hakkında teknik bilgi vermeyi de ihmal etmeyen 34’üncü Hücre Savaşçıları adındaki oluşum, 2 sayfalık tehdit mektubunda operasyonun ikinci adımına geçtiklerini belirttiler ve Action Direct örgütünün kurucularından Jean-Marc Rouillan, trenlere saldırdığı şüphesiyle tutuklanan Julien Coupat ve Korsika adasında bir hakimi öldürdüğü iddiasını reddettiği halde hüküm giyen Yvan Colonna hakında süren hukuksal komediye bir son verilmesi şartlarını öne sürdüler.

Fransız yasalarında ölüm tehdidi yapanlara 3 yıla kadar hapis ve 45 bin euro para cezası öngörülüyor.

XS
SM
MD
LG