Erişilebilirlik

İran’da Protestocular Yargılanıyor


İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra düzenlenen protestolarla ilişkili oldukları gerekçesiyle tutuklanan yaklaşık 100 kadar kişi yargı önüne çıktı.

Yarı resmi Fars haber ajansı, Tahran’da hakim karşısına çıkarılan tutukluların resimlerini yayınladı. Resimlerde bazı tutukluların birlikte kelepçelendiği görülüyor.

IRNA haber ajansı ise tutukluların İran’da rejime karşı hareketler içinde oldukları suçlamalarıyla karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Davada muhalefetin önde gelen isimlerinin de yargılandığı, sanıkların Haziran ayındaki seçimlere hile karıştığını savundukları belirtiliyor.

Amerika merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü, İran’da bazı avukatların geçen haftalarda gözaltına alındığını ve bu sayade sanıkları savunmalarının engellendiğini açıkladı.

Örgüt, İranlı yetkililerin sert sorgu yöntemlerine başvurduğunu ve tutuklulardan yalan ifade almaya çalıştığını da belirtti.

Fars haber ajansı davada yargılananlar arasında eski parlamento sözcüsü Behzad Nabavi ve eski hükümet sözcüsü Abdullah Ramezandeh’in de buunduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG