Erişilebilirlik

Kongre'de Amerika'nın Sesi Değerlendirildi


Amerika’nın Sesi ile ­Hür Avrupa/Özgürlük Radyosu’nun genel müdürleri, dün Kongre’de yaptıkları açıklamada, yönettikleri yayın kuruluşlarının uluslararası önemine değindi.

Dan Austin ve Jeffrey Gedmin, özellikle basın özgürlüğünün kısıtlandığı ülkelere ulaştırdıkları yayının önemini anlattı. Amerikan devletine bağlı bu uluslararası yayın kuruluşlarının genel müdürleri, Kongre’nin alt komisyonunda yaptıkları açıklamada, kitlelerine daha iyi ulaşabilmek için haber sunma stratejilerini değişimden geçirdiklerini söyledi.

Jeffrey Gedmin, Amerika’nın yaptığı uluslararası yayıncılığın, ülke çıkarlarına destek verdiğini söyledi ve milliyetçilik, aşırı görüşler, Yahudi ve Amerikan düşmanlığı gibi sorunlara karşı serbest bilgi akışının kesintisiz desteklenmesi çağrısında bulundu.

Austin de, genel müdürlüğünü yaptığı Amerika’nın Sesi’nin tutarlı, güvenilir, tarafsız ve kapsamlı programlar ürettiğini belirti.

Dünkü oturumda açıklama yapan Demorkrat Parti milletvekili Robert Wexler, Amerika’nın Sesi ve Hür Avrupa/Özgürlük Radyosu yayınlarının, İran gibi özgürlüklerin kısıtlandığı ülkelerde kritik rol oynadığını savundu.

Kongre, Amerika'nın 2010 yılı bütçesi kapsamında bu kuruluşların uluslararası yayınları için 746 milyon ödenek ayrılmasını önerdi.

XS
SM
MD
LG