Erişilebilirlik

'Afganistan'da Yeterli Helikopter Yok'


Üst düzeyde bir İngiliz yetkili, Başbakan Gordon Brown’a karşı çıkarak Afganistan’da yeterli sayıda helikopter bulunmadığını söyledi.

Dışilişkiler ve İngiliz Uluslar Topluluğu Bakanı Lord Mark Malloch-Brown, Afganistan’daki operasyonlar için İngiliz birliklerinin daha çok helikoptere ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Görevinden ayrılmaya hazırlanan Lord Malloch-Brown, Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, İngiliz askerlerinin Afganistan’daki militan saldırılarına karşı herşeyden önce hareketlilik kazanması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Gordon Brown ise, Afganistan’daki İngilliz askerlerinin yeterli helikopter ve teçhizata sahip olduğu ve bu ülkedeki operasyonların başarıya ulaştığı görüşünü tekrarladı.

Lord Malloch-Brown da daha sonra yayınladığı açıklamada, gazetedeki sözlerine açıklık getirdi ve İngiliz askerlerinin mevcut operasyonlar için yeterli teçhizatı olduğunu belirtti.

Bir süre önce üst düzey İngiliz savunma ve askeri yetkilileri, Afganistan’a daha fazla asker gönderilmesi çağrısında bulunmuştu.

İngiltere’nin Afganistan’da 9 bin askeri bulunuyor.

XS
SM
MD
LG