Erişilebilirlik

ABD Terörle Mücadelede Destek Sözü Verdi


Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Amerika'nın küresel terörle mücadele çalışmalarına destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Hindistan'da temaslarda bulunan Clinton geçen yıl Mumbai'daki terör saldırılarında yaralananlarla biraraya geldi. Kasım ayında girişilen saldırılarda Pakistan bağlantılı militanlar 166 kişiyi öldürmüştü.

Ameirka Dışişleri Bakanı Pakistan'la ilişkilerini geliştirmesi için Hindistan'a baskı yapmadığını kaydetti. Clinton, barış görüşmelerinin nasıl ilerleyeceğine Hindistan ve Pakistan'ın karar vereceğini bildirdi.

Clinton Pakistan'ın terörle mücadele operasyonlarına son zamanlarda hız verdiğini hatırlattı ve Mumbai saldırılarını düzenleyenlerin de yakalanmasını umduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı olarak ilk kez Hindistan'a giden Clinton, üç günlük ziyareti sırasında muhataplarıyla ABD - Hindistan ilişkilerinin geliştirilmesini ele alacak.

Clinton yarın Yeni Delhi'de Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'le biraraya gelecek. Gündemde ikili ilişkiler, iklim değişikliği ve enerji konuları var.

Clinton'ın temasları sırasında Amerika'nın Hindistan'da iki nükleer santral inşa etmesi ve Hindistan'a satılan Amerikan silahlarının üçüncü ülkelere transfer edilmemesi konularında iki anlaşma imzalanacak.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Hindistan'dan sonra Tayland'a gidecek.


XS
SM
MD
LG