Erişilebilirlik

Washington'da Kıbrıs Türk Bayrağı Çekildi


Türk Amerikan Dernekleri Birliği ve Kuzey Kıbrıs Kültür Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü girişimler sonucunda, Washington’daki İslam Kültür Merkezi’ne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayrağı çekildi.

Washington’daki büyükelçiliklere ev sahipliği yapan Massachusetts Bulvarı üzerindeki İslam Kültür Merkezi’nin duvarlarını 1969 yılında Türkiye’nin bağışladığı çiniler süslüyor. Müslüman ülkeler, merkez girişinde bayraklarıyla temsil ediliyor. Ancak ABD dahil birçok ülke, KKTC’yi resmen tanımadığı için bayrak bugüne kadar göndere çekilememişti. Türk Amerikan Dernekleri Birliği (ATAA) ve Kuzey Kıbrıs Kültür Derneği (NCCS), uzun süredir KKTC’nin bayrağıyla temsil edilmesini sağlamak için merkez nezdinde girişimlerde bulunuyordu.Bu çabalar sonucunda, bu hafta Türk Amerikan Dernekleri Birliği’nin, İslam Kültür Merkezi’ne hediye ettiği KKTC Bayrağı göndere çekildi.

Kuzey Kıbrıs Kültür Derneği Başkanı Bahri Alirıza ve ATAA Proje Direktörü Gamze Ergur, bayrağın göndere çekilmesine tanıklık etti.

XS
SM
MD
LG