Erişilebilirlik

Clinton Devrik Honduras Başkanı İle Görüşecek


Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un çok yakında görevinden uzaklaştırılan Honduras Cumhurbaşkanı Manuel Zelaya ile görüşeceği açıklandı. Amerikalı yetkililer muhtemelen bugün yapılacak görüşmenin, hafta sonunda ülkesine dönme girişimi başarısız kalan Zelaya için güçlü bir destek gösterisi olacağını belirtiyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı Obama yönetiminin Honduras’ta demokratik düzenin yeniden sağlanmasına çalışacağını belirtti. Bakanlık sözcüsü Ian Kelly Zelaya’yı destekleyen göstericilere uygulanan şiddetin kınadığını belirti. Bu arada Amerika’nın Honduras’a yaptığı yılda 50 milyon dolarlık yardım durduruldu.

Bu arada ülkesine dönemeyen Honduras Cumhurbaşkanı Manuel Zelaya bundan sonra atacağı adım için temaslarda bulunuyor.

Zelaya’yı taşıyan uçağın inişi, hava limanı pistini kapatan askerler tarafından engellenince devrik Cumhurbaşkanı El Salvador’a dönmek zorunda kalmıştı.

Zelaya El Salvador’da Arjantin, Ekvator ve Paraguay cumhurbaşkanları ve Amerika devletleri Örgütü Genel Sekreteriyle görüştü. Genel Sekreter Jose Miguel Insulza, Zelaya’yı göreve iade edecek her diplomatik girişime hazır olduklarını söyledi.

XS
SM
MD
LG