Erişilebilirlik

Afganistan'da Taleban Askeri Üsse Saldırdı


Taleban militanlarının Afganistan'ın doğusunda bir askeri üsse saldırmasıyla başlayan çatışmalarda 30 militan ve iki Amerikan askeri öldü.

Militanlar Afganistan'ın Paktika vilayetinin Zirok bölgesindeki askeri üsse roket ve havan topu kullanarak saldırdı. NATO yetkilileri militanların havan saldırısında fosfor kullandığını açıkladı.

Roket ve havan saldırısından sonra başlayan çatışmalar sırasında bir militan bomba yüklü kamyonunu üsse doğru sürmeye başladı, ancak saldırgan askerler tarafından vuruldu. Askerler saldırıyı hava desteğiyle durdurdu.

Afgan yetkililer 30 militanın öldürüldüğünü açıkladı. NATO ölü sayısının 10 olduğunu bildirmişti. Çatışmalarda iki Amerikan askeri de öldü. Ölü sayıları bağımsız olarak doğrulanamıyor.

Saldırının düzenlendiği aynı bölgede bir Amerikan askerinin Taleban militanları tarafından kaçırıldığı sanılıyor. Bölgedeki bazı büyük saldırılar Paktika vilayetinde faaliyet gösteren Taleban lideri Sirajuddin Hakkani tarafından düzenlendi.

Askeri üsse düzenlenen saldırı aynı zaman Amerikan birliklerinin Afganistan'ın güneyinde büyük bir operasyon başlatmasına denk geliyor. Helmand vilayetindeki operasyonlara dört bin Amerikan askeri katılıyor.

Öte yandan Kandahar'da yol kenerına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yedi polis memuru öldü. Ülkenin kuzeyinde düzenlenen bir başka saldırıda da bir sivil hayatını kaybetti.


XS
SM
MD
LG