Erişilebilirlik

Müzik Dünyası Michael Jackson'ı Kaybetti


Pop’un Kralı olarak bilinen sanatçı Michael Jackson, ani kalp durması sonucu hayatını kaybetti.

Evinde dün öğleden sonra aniden rahatsızlanan sanatçının, sağlık ekipleri tarafından götürüldüğü Los Angeles’deki California Üniversitesi Tıp Merkezi’nde, iki saat sonra öldüğü açıklandı. 50 yaşındaki sanatçının gerçek ölüm sebebinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Michael Jackson’un ölüm haberi üzerine, yüzlerce seveni tıp merkezinin önünde toplanmaya başladı. Ayrıca Hollywood Bulvarı’nda da büyük bir kalabalık birikti.

80’li yıllarda gençlerin sevgilisi haline gelen Michael Jackson 1958 yılında dokuz kardeşten yedincisi olarak dünyaya geldi. Michael Jackson şarkı söylemeye, kardeşleriyle birlikte, “Jackson 5” grubuyla başladı ve sekiz yaşında grubun yıldızı haline geldi.

Daha sonra gruptan ayrılarak tek başına söylemeye başlayan Jackson popun yıldızı oldu ve birçok şarkısı, aylarca liste başlarında kaldı. Sanatçının 1982’de piyasaya çıkan Thriller albümü, dünyanın en çok satan albümü oldu ve rekor günümüze kadar kırılamadı. Albümün bugüne kadarki satışı, 45 milyon…

Bu albümdeki Billie Jean ve Beat It’le, Michael Jackson, sadece sesiyle değil, çok büyük bir sahne sanatçısı olarak gönüllere taht kurdu. Michael Jackson’un öne doğru yürürmüş gibi yaparak arkaya doğru kaydığı, Moonwalk-Ay Yürüyüşü, onun simgesi haline geldi. Michael Jackson müzik videolarının öncülüğünü yaptı.

Michael Jackson iki kez evlendi. Sanatçı ilk evliliğini, Elvis Presley’in tek çocuğu olan Lisa Marie Presley’le yaptı, fakat üç yıl sonra ayrıldı. Jackson’un ikinci eşi Debbie Rowe’dan iki çocuğu oldu. Sanatçının üçüncü çocuğu ise, bir başka kadından yapay döllenme yoluyla doğdu.

Michael Jackson aşırılıklar ve yalnızlığın hakim olduğu bir yaşam sürdü. Tüm dünyada milyonların sevgilisi haline gelen Jackson, büyük bir servet yaptı, fakat şöhretinin içinde hapsoldu. Çok küçük yaşta sahneye çıkan Michael Jackson çocukluğuyla ilgili olarak şöyle konuşmuştu:

"Benim gibi beş yaşından itibaren yüz milyonlarca insanın önünde büyürseniz, otomatik olarak herkesten farklı olursunuz. Çocukluğumu hiç yaşamadım. Benimki, normal bir çocukluk olmadı, çocukluğumun tadını alamadım. Çocukluğuma çok çalışma, mücadele ve acılar hakim oldu. Daha sonraki yıllarda hem maddi hem de mesleki başarıya ulaştım. Fakat çok ağır bir bedel ödedim ve yaşamımın o dönemini yeniden yaratamam."

2005 yılında bir çocuğa sarkıntılık iddiasıyla mahkemeye verilen şarkıcı beraat etti. Mali sıkıntıya düşen Michael Jackson, bu yılın sonuna doğru Londra’da yeni bir konser dizisine başlamaya hazırlanıyordu. Londra konserinin Mart ayında satışa çıkan biletleri, birkaç dakika içinde satılıp bitmişti.

XS
SM
MD
LG