Erişilebilirlik

Peşaver'deki Saldırıda Ölü Sayısı 15


Pakistan’ın Peşaver kentinde bomba yüklü kamyonla girişilen saldırıda en az 15 kişi öldü, yaklaşık 70 kişi de yaralandı. İntihar saldırısı lüks bir otelin önünde gerçekleşti. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Birleşmiş Milletler, Pearl Continental oteline düzenlenen saldırıda iki personelinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon saldırıyı kınadı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Yusuf Rıza Gilani de saldırıyı kınadı ve Pakistan’ın terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

Görgü tanıkları saldırganların ateş açarak güvenlik noktasını aştığını, daha sonra bombayı ateşlediğini belirtiyor. Saldırıyı üstlenen olmadı ancak Son haftalarda meydana gelen bir dizi bombalı saldırının Swat vadisinde Pakistan ordusunun yürüttüğü operasyonlara misilleme olduğu sanılıyor.

Bu arada, Pakistan ordusu, Taleban militanlarına saldıran köylülere yardım için savaş helikopterleri gönderdi. Yetkililer, helikopterlerin köylüler tarafından kuşatılan Taleban kontrolündeki köye ateş açtığını bildirdi.

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Yukarı Dir bölgesinde bin köylü dün Taleban militanlarına saldırmıştı.

XS
SM
MD
LG