Erişilebilirlik

Rus Bakana Washington'dan Sıcak Mesajlar


Başkan Barack Obama Amerika ile Rusya’nın ikili ilişkileri geliştirmek için büyük bir fırsata sahip olduğunu söyledi. Obama bu açıklamayı Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Beyaz Saray’da görüştükten sonra yaptı.

Obama ile Lavrov arasındaki görüşmede nükleer silahsızlanma, Afganistan ile Pakistan’daki son durum, Orta Doğu ve küresel ekonomik kriz konuları ele alındı.

Başkan Obama Temmuz ayında Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev ile bir görüşme yapmak üzere Moskova’ya gidecek. İki liderin, yılsonunda süresi dolacak olan nükleer silahsızlanma anlaşmasının yenilenmesiyle ilgili ayrıntıları görüşmesi bekleniyor. Amerika ile Rusya arasında bu konudaki görüşmeler 18 Mayıs’ta başlayacak.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, dün Başkan Obama ile görüşmesinden önce Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile de bir görüşme yaptı. Lavrov ve Clinton, görüşmenin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında, iki ülke arasında Gürcistan ve diğer konulardaki görüş ayrılıklarının yeni silahsızlanma anlaşmasını etkilemeyeceğini bildirdi.

İki bakan, NATO’nun geleceği, nükleer güvenlik, Afganistan, Orta Doğu, Kuzey Kore ve İran’la ilişkiler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

XS
SM
MD
LG