Erişilebilirlik

El Kaide Hala ABD İçin En Büyük Terör Tehdidi


Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın yeni açıkladığı yıllık küresel terör raporunda, El Kaide’nin 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarından önceki gücünü kısmen geri kazandığı ve Amerika’yla ortaklarını hedef alan en tehlikeli terör örgütü olmaya devam ettiği bildirildi.

Raporda El Kaide ve aşırı görüşlü müttefiklerinin, Afganistan’dan Pakistan’ın aşiret bölgelerine yayıldığına dikkat çekiliyor. El Kaide’nin bu bölgeleri terörist eğitim kampı olarak kullandığını da yazan rapor, örgütün bu topraklardan Afganistan’a geçerek eylemler düzenlediğine işaret ediyor.

Savunma Bakanı Robert Gates ise, Amerika’nın Irak’ta asker azaltmasını fırsat bilen El Kaide’nin, bu ülkede yeni eylemler düzenlemeye çalıştığını açıkladı. Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu’nda konuşan Gates, son dönemde Irak’ta düzenlenen bombalı saldırıların, El Kaide’nin mezhep çatışmasını yeniden alevlendirme çabası olduğunu savundu.

Amerika’nın bu yılki küresel terör raporunda, İran da, teröre en fazla destek veren ülke olarak tanımlanmaya devam etti.

XS
SM
MD
LG