Erişilebilirlik

Clinton Irak'a Destek Sözü Verdi


Bağdat'a süpriz bir ziyaret yapan Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Irak'a destek sözü verdi. Irak'ta saldrılar son günlerde artmış bulunuyor.

Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'nde yaklaşık 150 Irak vatandaşıyla bir yuvarlak masa toplantısı yapan Clinton, ulusal birlik çağrısında bulundu ve Irak'ta kalıcı istikrarı sadece Iraklıların sağlayabileceğini söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanı, Irak'tan çekilme sürecinde Wahington'un Bağdat hükümeti ve güvenlik güçleriyle işbirliği yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Amerikalı komutanlar ve Amerika'nın yeni Bağdat Büyükelçisi Christopher Hill'la biraraya gelen Clinton, Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri el Maliki'yle de görüştü.

Irak'ta son iki gün içinde düzenlenen intihar saldırılarında yaklaşık 150 kişi hayatını kaybetti. Diyala ve Bağdat'ta girişilen bu saldırılarda Şiiler hedef alındı. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Saldırıların arttığı bu dönemde Amerikan birlikleri Haziran ayında Irak'in büyük kentlerinden çekilmeye hazırlanıyor. Irak'ta ayrıca bu yıl seçimler yapılacak.


XS
SM
MD
LG