Erişilebilirlik

Clinton Pakistan'ı Sert Dille Eleştirdi


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Malakand bölgesinde Taleban militanları ile barış anlaşması yapan Pakistan hükümetini sert bir dille eleştirdi. Clinton hükümetin Taleban ve aşırı uçlara teslim olduğunu belirtti.

Kongre Dış İşleri Komisyonu’nda konuşan Clinton, Pakistan hükümetinin devrilmesinin, dünyanın güvenliği için öldürücü bir tehdit oluşturacağını belirtti.

Pakistan’ın Washington Büyükelçisi Hüseyin Hakkani ise, Clinton’ın açıklamalarına katılmadığını söyleyerek, Taleban’ın sorun olduğunu kabul etti, fakat durumun ölüm kalım meselesi olmadığını savundu.

Pakistan ordusunun militanlarla mücadele etme kapasitesi olduğuna işaret eden Büyükelçi, ancak bu mücadelenin dışarının baskısıyla değil Pakistan’ın kendi iradesiyle verileceğini belirtti.

Daha önceki haberlerde Taleban’ın, Pakistan’ın kuzeybatısında kontrol ettiği bölgeyi genişlettiği duyurulmuştu.

Buner bölgesindeki yerel yetkililer, komşu Malakand’dan giren militanların kontrol noktaları kurduklarını ve devriye gezmeye başladıklarını bildirdi. Buner, başkent İslambad’a 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari’nin, militanlarla Malakand’da şeriata izin veren bir anlaşma imzalamasına yönelik eleştiriler içte ve dışta giderek artıyor.

XS
SM
MD
LG