Erişilebilirlik

Genç Sanatçı Colbie Caillat ABD Turnesinde


Colbie Caillat müzik kariyerini büyük bir yapımcı şirketin desteği olmadan başlatan, kendini müzik dünyasında kabul ettirmek için Internet ortamını kullanan yeni nesil müzisyenlerden. Amerika’nın Sesi Amerika turnesi kapsamında Washington’a da uğrayan sanatçıyla konuştu.

Şarkıcı Colbie Caillat müzik kariyerini ve hit şarkısı “Bubbly”nin bu kadar sevilmesini bir Internet sitesine borçlu. MySpace sitesi sanatçının müzik kariyerini başlatmasında çok etkili olmuş. Şarkılarını bu siteye koyduğunu anlatan Caillat şöyle konuşuyor: “Birkaç ay içinde bir hayran kitlesi oluştu. Şarkılarımı kendi sayfalarına indirmeye başladılar. Herhangi bir yapımcı şirketle bağı olmayan bir numaralı şarkıcı ünvanını aldım, zaten sonrasında da bir plak şirketiyle anlaşma imzaladım.”

Colbie imzaladığı anlaşma sayesinde ilk albümü “Coco”yu çıkardı. “Coco” aslında şarkıcının takma adı. İlk şarkılarını gitarıyla besteleyen Colbie Caillat, “Şarkılarımı kendi imkanlarımla yarattım. Sadece dört akor biliyordum. Bu nedenle şarkı akustik folk şarkısına benziyordu. Daha sonra şarkı yazma becerimi geliştirdim. Soul müziğini, ritm ve blues’u, reggea ve klasik rock tarzlarını seviyorum. Müziğimde bu farklı tarzları kullanıyorum,” diyor.

Müzik Colbie’nin ailesine yabancı değil. Colbie’nin babası Ken Caillat, son derece başarılı bir ses mühendisi ve yapımcı. Baba Caillat tüm zamanların en çok satan şarkılarına imza atmış bir isim. Colbie babasıyla gurur duyduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Babam Fleetwood Mac’in “Rumors” ve “Tusk” albümlerinde yapımcıydı. Birçok albümde ses mühendisliği yaptı. Bob Marley, Joni Mitchell, Pink Floyd, Elvis Presley gibi müzik dünyasının devleriyle çalıştı. Ancak Fleetwood Mac’in albümlerinin yapımcılığını üstlenmesi nedeniyle en çok bu alanda tanınıyor.”

Müzikle ilgili en iyi tavsiyeleri babasından aldığını söyleyen genç sanatçı şöyle devam ediyor: “Şarkıcı olmak istiyordum, babam önce besteci olmam gerektiğini söyledi. Besteci olmaksa bana o kadar ilginç gelmiyordu. Ancak şarkıcı olarak kendi yazdığınız ve bestelediğiniz şarkıları seslendirmeniz çok önemli. Bu bana çok yardımcı oldu. Babamın tavsiyesi bana doğru yolu gösterdi.”

Colbie Caillat’ın ilk albümünün başarısı başka başarıları da beraberinde getirmiş. Grammy Ödül Töreni’ne katılması ve kendi video kliplerini yapabilmesi, bu başarılardan bazıları. Kliplerinde oynayan gencin yabancı olmadığını belirten Colbie, “Kendisi liseden beri en yakın arkadaşlarımdan. Aktörlük ve modellik yapıyor. Video kliplerimde oynaması için bir aktör bulmam gerektiğinde bir yabancıyla çalışmak yerine onu seçtim. Ona mesleğinde ilerlemesi için yardımcı olmak istedim,” diyor. Müzik dünyasında ikinci albümün de en az birincisi kadar başarılı olup olamayacağı kaygısı sanatçılar üzerinde ciddi bir baskı oluşturur. Colbie, yeni şarkılarından çok umutlu, “Coco” albümündeki iyimser tarzı yakalamayı umuyor.

XS
SM
MD
LG