Erişilebilirlik

Obama Küba ve Venezüella'yla İlişkiler Konusunda İyimser


Başkan Barack Obama, Amerika’nın Küba ve Venezüella’yla ilişkileri konusunda olumlu işaretler gördüğünü söyledi.

Trinidad ve Tobago’daki Amerika Zirvesi’nin bitiminde konuşan Obama, bu ülkelerle, demokrasi ve insan haklarının da aralarında bulunduğu çok sayıda konuyu dürüstçe konuşabilme fırsatı bulunduğunu söyledi. Obama, “Hepimiz için artık laf değil, iş zamanı” diye konuştu.

Obama, Küba’ya uygulanan 47 yıllık ambargonun bir işe yaramadığını da sözlerine ekledi. Barack Obama, eski Başkan Bush’un Küba asıllı Amerikalılara uyguladığı, anavatanlarına seyahat kısıtlamalarını bir süre önce kaldırmıştı.

Başkan Obama ayrıca Küba hükümetinden, Amerika’yla ilişkileri geliştirmek istiyorsa, cezaevindeki siyasi suçluları serbest bırakması ve ülke dışındaki Kübalıların ailelerine gönderdiği paradan tahsil ettiği ücreti azaltması gerektiğini belirtti.

Obama Amerika Zirvesi sırasında, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in de aralarında bulunduğu birçok Amerikan aleyhtarı liderle bir araya geldi. Birçok Güney Amerikalı lider, Obama döneminde Washington’la ilişkilerinin daha çok gelişmesini umduklarını kaydetti.

XS
SM
MD
LG