Erişilebilirlik

Ulusal Güvenlik Dairesi Hakkında Soruşturma


Amerikan Kongresi ülke içinde elektronik yazışma ve telefon görüşmelerini yasadışı bir şekilde izlemeye aldığı iddialarından dolayı Ulusal Güvenlik Dairesi hakkında soruşturma açılmasını emretti.

Senato İstihbarat Komisyonu başkanı Demokrat Partili Senatör Dianne Feinstein, daire hakkındaki suçlamaların ciddi olduğunu belirterek, bir ay içinde soruşturmayla bağlantılı kişileri ifade vermek üzere komisyon oturumlarına çağıracaklarını açıkladı.

Ulusal Güvenlik Dairesi’nin mahkeme kararı almadan ülke içindeki haberleşmeleri izlediği yönündeki haber ilk kez New York Times gazetesinde yer almıştı.

Adalet Bakanlığı yetkilileri de bu uygulamayı durdurmak ve Ulusal Güvenlik Dairesi’nin yasalara uygun davranmasını sağlamak üzere dün harekete geçtiğini bildirdi. Daire’nin faaliyetleri gizlilik gerekçesiyle açıklanamıyor.

11 Eylül terör saldırılarından sonra Bush yönetimi mahkeme kararı almadan ülke içindeki tüm iletişim faaliyetlerini izlemeye alması yönünde Ulusal Güvenlik Dairesi’ne yetki vermişti.

XS
SM
MD
LG