Erişilebilirlik

Saakaşvili'den Muhalefete Yeniden Diyalog Çağrısı


Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, Tiflis’teki protesto gösterileri yedinci gününe girerken muhalefete yeniden diyalog çağrısı yaptı.

Saakaşvili, yoksulluk nedeniyle sokaklara dökülen kişilerin durumunu anladığını söyledi. Saakaşvili, Gürcistan halkını durumla ilgilenmeve ihtiyaç sahiplerine yardım için birlik içinde olmaya çağırdı.

Saakaşvili’nin istifasını isteyen binlerce kişi halen Başkanlık Sarayı, Parlamento binası ve diğer yerlerdeçadırlarla kamp kurmuş bulunuyor.

Muhalefet, Saakaşvili’yi, geçen yıl Abazya ve Güney Osetya uyuşmazlığında beceriksiz yönetim göstererek Rusya’yla savaşa yolaçmakla suçluyor.

Bu arada, Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, dün Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze’yle görüştü. Clinton, genç bir demokrasi olarak nitelediği Gürcistan’ın zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Vashadze de Amerika’nın Gürcistan’ın NATO üyeliğine destek vereceğinden emin olduğunu söyledi. Rusya, Gürcistan’ın batılı kurumlara dahil edilmesine karşı çıkıyor. Vashadze Gürcistan ve Ukrayna’nın Rusya’nın etki alanında olmadığını vurguladı.

XS
SM
MD
LG