Erişilebilirlik

27 Mart Amerikan Basınından Özetler


Christian Science Monitor, G-20 ülkelerinin küçük işletmeleri teşvik edecek önlemleri göz ardı etmemesi gerektiğini vurguluyor ve şöyle diyor:

"G-20 liderleri, zirvede, kredi musluklarının açılması, daha fazla teşvik sağlanması ve yeni düzenlemelere gidilmesi gibi konuları ele alacaklar. Ancak gerçekten istihdam yaratmak istiyorlarsa, küçük işletmelerin durumunu da değerlendirmeleri gerekir. Amerika’da son on yılda oluşturulan yeni iş alanlarının % 70’ini küçük işletmeler sağladı. Bu işletmeler aynı zamanda devlet gelirlerinde de önemli bir yer tutuyor"

Christian Science Monitor, ekonomide yıllarca karşı çıkılan düzenlemelerin artık bir zorunluluk haline geldiğini de yazıyor:

"Obama yönetiminin Perşembe günü açıkladığı mali düzenlemelerin arkasındaki mantık çok açık; eğer vergi mükelleflerinin parasıyla kumar oynayacaksanız, makul sınırlamaları da kabullenmek zorundasınız. Amerikan tarihindeki mali krizlerden çıkartılacak tek bir dersvardır; kapitalizm çok büyük bir sistemdir, ancak kontrolsüz kapitalizm yıkıcı olabilir."

New York Times İsrail’de hükümet kurma çalışmalarını sürdüren Benyamin Netanyahu’nun barış için çalışacağını söylemesini olumlu karşılıyor, ancak Netanyahu’nun şimdiye kadar sertlik yanlısı bir politika izlediğini de hatırlatıyor ve şöyle diyor:

"Gazze savaşından sonra, İsrail giderek yalnızlaşıyor.. Netanyahu’nun Filistinliler yerine Suriye ile görüşmeye daha açık olduğu yönünde bir genel kanı var. Ancak İsrailli bazı uzmanlar ve yetkililer, sertlik yanlısı tavrına rağmen, Netanyahu’nun Filistinlilerle barış yapan adam olarak tarihe geçebileceğini söylüyor. Bu tahminin gerçek olması için sabırsızlıkla bekliyoruz."

Los Angeles Times Amerika’nın uyuşturucu çeteleriyle mücadelede Meksika’ya destek vaadinde bulunmasının önemli bir adım olduğunu yazıyor ve şöyle diyor:

"Amerika’dan Black Hawk helikopteri ve benzer askeri yardım alma düşüncesi bazı Meksikalıların tüylerini diken diken ediyor. “Yardım” ve “işbirliği” önerilerinin ardından Amerika’nın, Meksika’nın içişlerine müdahalesinin gelmesinden kaygı duyuyorlar. Amerika, bir yandan uyuşturucu çetelerine karşı sürdürülen mücadeleye destek vermeli, bir yandan da bu hassasiyetlerin farkında olarak hareket etmeli."
XS
SM
MD
LG