Erişilebilirlik

Abdullah Gül Brüksel'de AB Komisyonu Başkanı Barroso'yla Görüştü


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Brüksel’deki temasları sırasında Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’yla bir araya geldi.

İki lider görüşmelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileriyle küresel konuları ele aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki müzakere sürecinin sıkı ve ciddi biçimde devam edeceğini açıkladı.

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO genel sekreterliği adaylığını değerlendiren Gül, yetenekli bir isim konusunda anlaşma sağlanacağını belirtti. Türkiye, Rasmussen’in genel sekreter adaylığına karşı çıkıyor.

Komisyon Başkanı Barrroso da, Türkiye’de reformlara hız verilmesini istedi. Kürtçe televizyonun açılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Barroso, Çek Cumhuriyetinin dönem başkanlığı sırasında Türkiye’yle Birlik arasındaki müzakerelerde iki fasıl daha açılmasını umduğunu kaydetti.

Gül’le görüşmesinde basın özgürlüğü konusunda kaygılarını dile getirdiğini kaydeden Barroso, Avrupa Birliği’nin temel değerlerinden biri olan basın özgürlüğüne Türkiye’nin saygı göstermesini istedi.

XS
SM
MD
LG