Erişilebilirlik

Bernanke Canlanmanın Önümüzdeki Yıl Başlayacağını Belirtti


Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, “hükümet siyasi iradesini kullanarak bankaların yeniden kredi vermesini sağlarsa” ekonomik durgunluğun sona ereceğini söyledi.

Bernanke, merkez bankası başkanlarının basına konuşmama geleneğini bozarak dün CBS televizyonunun 60 Dakika programına konuk oldu. Bernanke durgunluğun yıl sonuna kadar bitip, canlanmanın önümüzdeki yılda başlayacağını belirtti. Merkez Bankası başkanı ayrıca, Amerika’nın 1930’lardakine benzer bir büyük bunalıma düşecek durumda olmadığını da kaydetti.

Dün ayrıca Başkan Obama’nın danışmanları ekonomiyi canlandırabilmek için hükümetin küçük işletmelere milyarlarca dolar kredi vereceğini belirtti.

Bu konuda bugün açıklanması beklenen planın, kredilerin yanı sıra kredi garantileri ve harçlarda küçülmeyi kapsaması bekleniyor.

Öte yandan, geçen ay federal hükümetten 180 milyar dolarlık yardım alan sigorta şirketi AIG’nin, çalışanlarına on milyonlarca dolarlık ikramiye dağıtacağı haberi, Amerika’da büyük tepki yarattı. Şirket sözleşmelere uyarak bu ikramiyeyi vermek durumunda olduğunu öne sürdü.

AIG son üç aylık zararını 50 milyar dolar olarak açıklamıştı. Bu, Amerikan iş dünyasının üç ayda verdiği en büyük kayıp oluyor.

XS
SM
MD
LG