Erişilebilirlik

Türk Zeytinleri Amerikalıların Gözdesi


Michigan nehri kıyısında kurulu Chicago eşsiz mimari güzelliği ve her mevsim rüzgarlı havasıyla tanınır. Bir zamanların gangaster çetelerine de ev sahipliği yapan bu kent, şimdi Anadolu’nun Ege kıyılarından gelen yeni bir konuğu ağırlıyor. Zeytin. Ege’nin uçsuz bucaksız kıyıları boyunca Türk üreticilerinin elinden çıkan zeytinler, Chicago'daki Ta-Ze mağazasında Amerikalıların beğenisine sunuluyor.

Mağazanın sahiplerinden Didem Gürevin Tapban gördüğü ilgiden memnun. Tapban, "Müşterilerimizin yüzde 90’ı Amerikalı. Çok güzel bir ilgi gördük. Özellikle tadım barımızda müşterilerimiz bütün zeytinyağlarımızı tadabiliyorlar." diyor. Ta-Ze mağazası yaklaşık bir yıl önce Chicago’nun en işlek caddelerinden birinde, büyük bir alışveriş merkezinde açıldı. İçeri girenler zeytin ve zeytinyağının bin bir çeşidiyle karşılaşıyor. Didem Tapban mağaza ve ürünler hakkında şöyle konuşuyor: "Satışlarımızın büyük bir yoğunluğu öncelikle zeytinyağıyla başlıyor. Zeytinyağında erken hasat ürünler, taş kırma ürünler, sulu baskı soğuk su baskı yöntemiyle yapılmış özel ürünler en büyük ilgiyi görüyor. Ürün ismi vermek gerekirse, en iyi satan zeytinyağlarımız Erkence, Eskisi gibi, İncecik bu ürünler burada çok çok başarılı oldu. Zeytinler ikinci kategori, zeytinler aynı şekilde büyük ilgi görüyor. Özellikle siyah zeytinlerimiz, gül kurusu domatesli yeşil zeytinlerimiz çok ilgi görüyor."

Chicago’daki mağazanın büyük ilgiyle karşılanması yeni projeleri de gündeme getirmiş. Didem Gürevin Tapban gelecek için şunları söylüyor: "Şuanda projelerimiz devam ediyor. Amerika içinde ikinci lokasyonumuzu araştırıyoruz. Aynı zamanda Montreal’de bir mağazamız açıldı. İkinci şehir olarak Las Vegas var gündemde. Tabi ki New York var, Washington DC var. Bu şehirlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bu ürünün ve bu konseptin bu piyasada pazarda, çok iyi başarılı olacağına inanıyoruz." Türk ürünlerinin yurtdışında doğru bir sunumla çok iyi yerlere gelebileceğine inanan Tapban duygularını şöyle dile getiriyor: "Benim için bu kadar değerli Türk zeytinyağını, çiftçimizin zeytinyağını bu piyasada, bu şekilde; güzel tasarım ve bu güzel yaklaşımla Amerikalılara tanıtmak ve onların bu ürüne bağlığını görmek beni çok çok mutlu ediyor. Ve diyebilirim ki beklentilerimizin yüzde 30 üzerinde ilgi karşılaştık ilk senede. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti."

Ta-Ze mağazasının internetteki adresi: http://www.ta-ze.com

XS
SM
MD
LG