Erişilebilirlik

Irak Hükümeti PKK'nın Faaliyetlerini İnceleme Altına Aldı


Irak hükümeti, PKK’nın Kuzey Irak bölgesindeki faaliyetlerini araştırmak üzere, bugün Erbil'e Milli Güvenlik Bakanı başkanlığında bir heyet gönderdi.

Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili, PKK’nın Kuzey Irak Bölgesindeki faaliyetlerini incelemek ve ABD, Irak ve Türkiye arasında kurulan üçlü komisyonun çalışmaları hakkında bilgi edinmek için Erbil'e geldi.

Bölgesel Kürt Hükümeti İçişleri Bakanı Kerim Sincari ile görüşen Şirvan El Vaili, geçen hafta çalışmalarına başlayan PKK'yla mücadelede ABD, Irak ve Türkiye arasındaki komuta merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Görüşmede, PKK’nın Kuzey Irak bölgesindeki faaliyetlerinin tamamen sınırlandırıldığı ve Kürt hükümetinin bu konuda atmış olduğu adımlar üzerinde durulduğu öğrenildi.

Bölgesel Kürt Hükümeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili'nin Erbil ziyaretinde, 15 Mart'ta Bağdat'ta toplanacak olan ABD, Irak ve Türkiye arasındaki üçlü komisyonun hazırlıkları PKK’nın bölgedeki faaliyetleri, komuta merkezi'nin çalışmaları ve konuyla ilgili gelişmeler ele alındı" denildi.

XS
SM
MD
LG