Erişilebilirlik

Amerikan Borsalarındaki Düşüş Devam Etti


Amerika’da dün otomobil ve konut piyasasında gerilemenin devam ettiğini belirten rakamların da etkisiyle borsalardaki düşüş devam etti.

Merkez Bankası başkanı, ekonomiyi canlandırmak için hükümetin hızla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Ben Bernanke, Kongre’nin bir komisyonunda bilgi verirken hükümetin, bütçe açığını artırma pahasına bile olsa, hızla devreye girmesi gerektiğini söyledi. Merkez Bankası başkanı köklü önlemlerle harekete geçilmediği takdirde, işsizliğin artacağını, üretimin ve ücretlerin, uzun süre düşeceğini kaydetti.

Amerikan borsaları önceki günkü büyük düşüşün ardından dün de değer kaybetti. Standard and Poors 500 endeksi 1996 yılından bu yana ilk kez 700’ün altına indi. Avrupa ve Asya borsaları da değer kaybetti.

Üç büyük Amerikan otomobil şirketinin bir aylık satışlarındaki düşüş yüzde 50 civarında oldu. Şubat ayı satışlarında, General Motors yüzde 53, Ford yüzde 48, Chrysler de yüzde 44 oranında düşüş kaydedildiğini açıkladı.

Dün ayrıca, Şubat ayı konut satışlarının, Ocak’a göre yüzde 7 virgül 7 oranında düştüğü açıklandı. Bu son sekiz yılın en düşük düzeyi oluyor.

XS
SM
MD
LG