Erişilebilirlik

Amerikalı Müslümanlar 'İdare Ediyor'


Yeni bir araştırmaya göre Amerika’da yaşayan Müslümanlar yüksek düzeyde bir ekonomik entegrasyonu başarmış bulunuyor. Gallup Araştırma Merkezi’nin kamuoyu yoklaması, bu kesimin iyi düzeyde ekonomik uyum sağladığını gösterdi. Ancak, araştırmaya katılanların yarıdan fazlası, “çok şükür” demek yerine, “idare edip gidiyoruz” demeyi tercih ediyor.

Araştırmaya göre, Müslüman nüfus, Amerikalılar’ın genelinden daha fazla iş ve eğitim sahibi. Yine de çoğunluk, kendini rahat hissetmediğini söylüyor.

Gallup Müslüman Araştırmaları Merkezi Başkanı Dalia Mücahid, Amerika’daki Müslümanların çoğunun genç olduğunu ve çoğunun ekonomik yaşama, 11 Eylül saldırıları sırasında girdiğini belirtti. Mücahid Müslümanlar’ın, eskiden toplumda fazla öne çıkmadığını, fakat terör saldırılarıyla Irak ve Afganistan savaşlarından kaynaklanan olumsuz imajla açıkca mücadele etmeye başladığını kaydetti.

Gallup araştırması ayrıca, Amerikalı Müslümanların üçte ikisinin seçmen kaydı yaptırdığını, ancak dindarların bu hakdan yararlanmadığını ortaya koyuyor.

XS
SM
MD
LG