Erişilebilirlik

Clinton: 'İran'ın Diyalog Çağrımıza Yanıt Vermesi Zor'


Üst düzeyde bir Amerikalı yetkiliye göre Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran’ın Washington’dan gelecek bir diyalog önerisine karşılık verme olasılığını güçlü görmüyor.

Clinton’la birlikte Mısır’a giden yetkili, Dışişleri Bakanının İran hükümeti konusundahayallerekapılmadığını ve Tahran’ın Washington’la hemen bir ilişkiye gireceğini sanmadığını söylediğini açıkladı.

Yetkiliye göre Clinton bu açıklamaları Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanıyla özel görüşmesinde yaptı. Clinton, görüşmede Arap bakanın İran konusundaki kaygılarını gidermeye çalıştı. Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Körfez ülkeleri Amerika’yla İran arasında herhangi biryakınlaşma olmasından kaygı duyuyor.

Başkan Barack Obama, Bush Yönetiminin aksine İran’la görüşme masasına oturabileceğini söylemişti.

Bu arada İran, Amerika Genelkurmay Başkanının son açıklamasını reddetti. Oramiral Mike Mullen, dünİran’ın elinde nükleer bomba yapmaya yetecek malzeme bulunduğunu açıklamıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hasan Kaşgavi, uluslararası denetçilerden habersiz bu düzeyde uranyum zenginleştirmelerinin imkansız olduğunu savundu.

XS
SM
MD
LG