Erişilebilirlik

Hillary Clinton Pakistan Dışişleri Bakanıyla Görüştü


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington’da bulunan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mehmud Kureşi’yle bir araya geldi. İki bakan, Pakistan’ın kuzeybatısındaki aşiret bölgelerinde süren şiddet olaylarıyla mücadele konusunu ele aldı.

Pakistan ve Afganistan dışişleri bakanları, Başkan Barack Obama’nın yeniden gözden geçirilen bölge politikasını görüşmek amacıyla Washington’da bulunuyor.

Görüşmeden sonra düzenlenen kısa basın toplantısında Clinton, İslamabad ve Kabil hükümetleriyle açık ve karşılıklı temasa dayalı bir gözden geçirme süreci sözü verdi. Konuk Pakistanlı bakan da, militanlarla mücadele sözünü yineledi ve Amerikan yönetimiyle birlikte çalışmak istediklerini söyledi.

Afgan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta ise, yarın Clinton ve Kureşi’yle üçlü bir görüşme yapacak. Spanta, dün görüştüğü Kureşi’den, Pakistan’ın militanlarla mücadele edeceği yönünde güvence aldı. Pakistanlı bakan, Swat Vadisi’ndeki militanlarla yapılan anlaşmaya da destek verdi. Kureşi, radikal militanlarla yapılan “yerel soruna yerel çözüm” diye nitelediği anlaşmanın bölgedeki iki yıllık ayaklanmayı sona erdireceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG