Erişilebilirlik

Bernanke: 'Ekonomik Toparlanma Yıllar Sürebilir'


Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, Amerikan ekonomisini güçlendirme çabaları sonuç vermezse krizin 2010 yılında da devam edeceğini açıkladı. Bernanke piyasalarda belirsizlik sorunu olduğunu vurguladı.

Senato Bankacılık Komisyonu'nda konuşma yapan Bernanke tam anlamıyla bir ekonomik toparlanmanın 2 - 3 yıl sürebileceğini söyledi. Bernanke, "Amerikan yönetiminin, Kongresi'nin ve Merkez Bankası'nın mali istikrarı sağlamadan" ekonominin düzelmeyeceğini kaydetti.

Bernanke, Kongre'de yaptığı açıklamada ekonominin düşen konut fiyatları, kredi darlığı ve artan işsizlik nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Amerika'da bankaların kamulaştırılacağı yönündeki haberlerin üzerinde fazla durmayan Bernanke, destek vermek için devletin banka hisselerinin çoğuna sahip olmak durumunda olmadığını söyledi. Bernanke finans sisteminde istikrarın sağlanması için daha ne kadar kaynak ayrılması gerektiği konusunda da tahmin yürütmedi. Bernanke, 'bu ihtiyaca göre belirlenecektir' dedi.

Son ekonomik raporlar, tüketici güveninin rekor düzeyde azaldığını, aynı şekilde konut fiyatlarının yine rekor düzeyde düşmeye devam ettiğini gösteriyor.

XS
SM
MD
LG