Erişilebilirlik

Amerika'da Yaşayan Türkler Obama'ya Mektup Gönderdi


Amerika’da yaşayan Türk toplumunu temsil eden 53 kuruluş, Başkan Barack Obama’ya Ermeni lobisinin soykırım iddialarının kabulü için yönetim nezdinde yaptığı girişimlerle ilgili kaygılarını dile getiren bir mektup gönderdi.

Amerika’daki Türk toplum temsilcileri mektupta, bu sorunun Başkan Obama’nın uluslararası işbirliğini geliştirme ve Amerika’nın dünyadaki imajını düzeltme çabalarını aksatacağını belirtti. Mektupta, “Ortadoğu tarihçilerinin ve uzmanlarının tarafsız değerlendirmelerini hiçe sayarak olayları soykırım olarak kabul etmenin büyük bir adaletsizlik olacağı, Güneydoğu Avrupa, Kafkaslar ve Ortadoğu’da istenmeyen sonuçlara yol açabileceği” kaydedildi. Mektupta, soykırım iddialarının “uluslararası anlaşmalarla hükme bağlanmış ve anayasayla belirlenmiş hukuksal prosedürler içinde ele alınması” istendi.

Amerika Türk Koalisyonu tarafından hazırlanan mektup, merkezi Washington’daki Türk Amerikan Dernekleri Birliği ve New York’taki Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’yla üye kuruluşlar tarafından imzalandı.

XS
SM
MD
LG