Erişilebilirlik

Rusya NATO ile İşbirliği Sinyali Verdi


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin NATO ile Afganistan’daki uluslararası güçlere yapılan malzeme ikmali konusunda işbirliğini artırabileceğini söyledi.

Lavrov, Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Rusya ile NATO’nun ilişkilerinin yeniden normale dönmesi halinde böyle bir işbirliğinin mümkün olabileceğini belirtti. NATO, Rusya ile tüm askeri işbirliğini Ağustos ayında Rusya’nın Gürcistan topraklarını işgal etmesinin ardından durdurmuştu.

Öte yandan, Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcılarından Patrick Moon, Moskova’da Rus yetkililerle Afganistan’daki NATO ve Amerikan güçlerine malzeme ikmali konusunda iki gündür sürdürdüğü görüşmeleri tamamladı. Amerikan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

Öte yandan Kırgız Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, Manas’daki Amerikan üssünü kapatma kararının Amerika’nın daha fazla kira ödemeyi kabul etmemesi nedeniyle alındığını açıkladı.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek yakınlarında bulunan üsden Afganistan’daki NATO ve Amerikan güçlerine malzeme nakli yapılıyor.

XS
SM
MD
LG