Erişilebilirlik

Obama: 'Ekonomi Paketi Gecikirse Daha Büyük Bir Felaket Olur'


Başkan Barack Obama, Kongre ekonomiyi canlandırma paketini geciktirirse Amerika’nın giderek kötüleşen bir felaketle karşılacağı uyarısında bulundu.

Obama, pakete halk desteğini arttırmak için başlattığı kampanya çerçevesinde ekonomi krizden büyük ölçüde etkilenen bir orta batı kentinde konuştu.

Indiana eyaletinin Elkhart kentinde halkın sorularını da yanıtlayan Obama, Kongre'de tartışılan paketin mükemmel olmadığını ancak büyüklük ve hedeflediği harcama ve vergi kesintileri açısından doğru olduğunu söyledi.

Elkhart kenti, karavan üreten fabrikaların durması nedeniyle büyük çapta işkaybına uğramış bulunuyor. Kentde işsizlik oranı bir yılda yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkmış durumda.

Obama, ekonomistlerin hemen önlem alınmazsa Amerika’nın içinden çıkamayacağı bir krize gireceği uyarısında bulunduklarını da hatırlattı.

Obama, Halkı Bilgilendirecek

Başkan Barack Obama, Kongre’de onay bekleyen ekonomik programı hakkında bu hafta çeşitli toplantılar ve televizyon programlarıyla halka bilgi verme kampanyası başlatıyor. Başkan, akşam Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenleyecek.Amerikan Senatosu’nun Obama yönetiminin 800 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma paketini, Demokratların çoğu, Cumhuriyetçilerden de küçük bir grubun desteğiyle yarın onaylaması bekleniyor.

Ekonomik canlanma planının ilk şekli Temsilciler Meclisi’nde daha önce kabul edilmişti.


XS
SM
MD
LG