Erişilebilirlik

Ergenekon Davası: Org. Tolon Delil Yetersizliğinden Serbest


Ergenekon davası kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, "delil yetersizliği" nedeniyle serbest bırakıldı. Dün tahliye edilen Tolon 7 ay tutuklu kaldı.

Tahliye kararının sağlık sorunu nedeniyle verilmediğini vurgulayan Tolon'un avukatı İlkay Sezer, müvekkili hakkında suç şüphesinin ortadan kalktığını söyledi. Orgeneral Tolon bir süredir GATA Haydarpaşa Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Mahkeme kararında şöyle denildi: "Ergenekon yapılanmasını içeren kitap fotokopisinin daha önce çeşitli basın kuruluşlarında haber konusu yapıldığı; yapılan incelemede söz konusu belgenin gizliliğinin bulunmadığı; kamuca bilinen bu belgenin fotokopisinin şüphelide bulunmasının tek başına şüphelinin suç örgütüne üye olduğuna veya yönetici olduğuna dair bir delil niteliğinde bulunmadığı gibi şüphelinin yaptığı telefon görüşmelerinin örgütle bağını gösterecek unsur içermediği; ayrıca örgütün gerçekleştirdiği iddia edilen eylemlerle şüphelinin bir bağının kurulamadığı gözetlenmiştir."

Tolon'a yurtdışına çıkma yasağı getirildi. Orgeneral Tolon'un tahliye edilmesiyle soruşturma kapsamında tutuklu orgeneral kalmadı. Emekli orgeneral Şener Eruygur da Eylül ayında tahliye edilmişti.





XS
SM
MD
LG