Erişilebilirlik

Ekonomik Canlandırma Paketi Senato'da Oylanacak


Amerikan Senatosu ekonomiyi canlandırma paketini görüşmeye başladı. 900 milyar dolar büyüklüğündeki teşvik paketine muhalefetteki Cumhuriyetçiler karşı çıkıyor. Başkan Barack Obama, taraflar arasındaki görüş ayrılıkları nedeniyle tasarının geciktirilmemesini istedi.

900 milyar dolarlık teşvik paketi Senato gündemine alındı. Muhalefetteki Cumhuriyetçiler de, iktidardaki Demokratlar da pakette bazı değişiklikler yapılmasını istiyor. Taraflar uzlaşma arayışında.

Senato’da Cumhuriyetçilerin lideri olan Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi’nin geçen hafta kabul ettiği teşvik paketinin ciddi şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçiler pakette daha fazla vergi iadesi sağlanmasını istiyor.

Temsilciler Meclisi’nin onayladığı teşvik paketinin büyüklüğü 819 milyar dolardı. Bu pakete hiçbir Cumhuriyetçi destek vermedi. Şimdi Senato’da da benzer bir muhalefet oluşuyor.

Senatör McConnell amaçlarının paketi engellemek değil, sadece iyileştirmek olduğunu söylüyor. McConnell, “Cumhuriyetçiler, paketin öncelikle krize neden olan emlak sektöründeki soruna eğilmesi gerektiği görüşünde. Vergi mükelleflerine vergi iadesi vermemiz gerekir. Gereksiz harcamalarda da bulunmamalıyız” diyor.

Senato Tahsisat Komisyonu Başkanı Daniel İnouye ise, tasarının derhal kabul edilmesi çağrısında bulundu. Komisyon Başkanı Amerikan ekonomisinin canlandırılması için bunun şart olduğunu vurguluyor.

XS
SM
MD
LG