Erişilebilirlik

Obama'nın Ekonomi Paketine Cumhuriyetçi Parti'den Destek Yok


Cumhuriyetçi Partili üyelerin, Amerikan Senatosu’nda dün görüşülmeye başlanan ekonomiyi canlandırma paketine karşı çıkmaları bekleniyor. Başkan Obama senatörleri, küçük görüş farkları yüzünden paketin kabulünü geciktirmemeye çağırdı.

Paketin Senato’da görüşülen metni, 900 milyar dolarlık yeni harcama ve vergi kesintisi öngörüyor. Tasarı Temsilciler Meclisi’nde kabul edilirken Cumhuriyetçi hiçbir üye olumlu oy kullanmamıştı.

Cumhuriyetçi Partili Senatör Mitch McConnell, paketin farklı öncelikler ve daha fazla vergi indirimi öngörmesi gerektiğini belirtti. Demokrat Partili Senatör Ben Nelson da, harcamaların bazılarının ekonomiyi canlandırıcı nitelik taşımadığını belirterek, değişiklik önerdi.

Başkan Barack Obama, birçok bankanın daha iflas durumuna düşmesini beklediğini açıkladı. Başkan mali sistem düzelinceye kadar, bazı bankaların ayakta kalamayacağını söyledi.

Obama, Maliye Bakanı Timothy Geithner’den, mali kuruluşların hükümetten yardım alma koşullarını düzenleyen yeni bir yönetmelik hazırlamasını istedi.

Bu arada dün yayınlanan yeni bir rapora göre, tüketici harcamaları Aralık ayında da düştü. Amerika’da tüketici harcamaları son altı aydır düşüyor. Ünlü Macy’s mağazası, 7 bin kişinin daha işine son verileceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG