Erişilebilirlik

İsrail de Hamas da Zafer İlan Etti


Gazze’de ateşkes devam ederken hem İsrail hem Hamas zafer ilan etti. Başbakan Ehud Olmert, operasyonun tüm hedeflerine ulaştığını ve İsrail ordusunu en kısa zamanda Gazze’den çekmek istediğini açıkladı.

Hamas lideri İsmail Haniye, savaşı kendilerini kazandığını önesürerken bir örgüt sözcüsü İsrail bir hafta içinde çekilmezse yeniden saldırıya geçecekleri tehditinde bulundu.

Suudi Arabistan Krali Abdullah, Kuveyt’teki ekonomik zirvede ülkesinin Gazze’nin yeniden inşası için bir milyar dolar bağış yapacağını bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da, zirvede yaptığı konuşmada Gazze’deki durumu değerlendirmek üzere bölgeye üst düzeyde bir heyet göndereceğini açıkladı.

Bu arada Filistinli sağlık yetkilileri, İsrail’in üç hafta boyunca Gazze’ye sürdürdüğü operasyonda ölen Filistinlilerin sayısının en az yarısı sivil, 1200’e ulaştığını açıkladı. Operasyon süresince üçü sivil, 13 İsrailli de öldü. Operasyonun başından bu yana çok sayıda Filistinli bombardımanda hasar gören evlerine dönmeye başladı.

XS
SM
MD
LG