Erişilebilirlik

İsrail Ateşkesi Değerlendirirken Bombalamaya Devam Ediyor


İsrailli liderler ateşkes yapılmasını değerlendirirken Gazze'ye operasyonlar devam ediyor. Üç haftadır devam eden saldırılarda 300'ü çocuk 1200 Filistinli öldü.

İsrail güvenlik kabinesi bugün tek taraflı ateşkes ilan edilmesini oya sunacak. Hamas ise şartlarının kabul edilmemesi durumunda savaşmaya devam edeceklerini açıkaldı. Hamas İsrail'in askerlerini çekmesi ve tüm sınır geçişlerini açmasını istiyor.

İsrailli yetkililer, operasyonların hedefine ulaşmak üzere olduğunu söylüyor. İsrail Hamas'ın roket saldırılarını engellemek istiyordu. Bugün Gazze'den İsrail'in güneyine 10 adet roket atıldı.

Bugün televizyondan bir açıklama yapan Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İsaril'in operasyonlarına derhal son vermesi ve Gazze'den çekilmesi çağrısında bulundu. Mısır bir süredir ateşkes sağlanması için arabuluculuk yapıyor.

İsrail uçakları dün gece Gazze'de 50 hedefi vurdu.

BM Okuluna Saldırı

İsrail'in Birleşmiş Milletler tarafından kurulan bir okula saldırı düzenlemesi sonucu iki çocuk öldü. Gazze'nin Beyt Lahiya kasabasında kurulan okula yüzlerce sivil sığınmıştı. Saldırıda en az 14 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler yetkilileri savaş suçlarının işlendiği gerekçesiyle İsrail hakkında soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Gazze operasyonlarının başlamasından bu yana İsrail bazı BM binalarını vurdu. İsraili yetkililer Filistinli militanların bulunduğu bölgeleri hedef aldıklarını savunuyor.

Ateşkes Arayışları Sürüyor

Hamas temsilcileri bugün Mısır'da temaslarına devam ediyor. İsrailli temsilci Amos Gilad da dün arabulucularla görüşmüştü.

Hamas Gazze'ye saldırıların derhal durması, askerlerin bir hafta içinde çekilmesi ve Gazze'ye tüm sınır geçişlerinin açılmasını istiyor. İsrail silah sevkini önlemek için Mısır - Gazze sınırını da kapamıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon da diplomatik girişimlerini sürdürüyor. Ateşkes çağrısını yineleyen Ban, bugün Lübnanlı liderlerle görüştü.

XS
SM
MD
LG