Erişilebilirlik

Gazze'de Sokak Çatışmaları Sürüyor


İsrail kara birlikleri, Gazze kentinde sokak çatışmalarını sürdürürken savaş uçakları Mısır sınırını bugün de bombaladı.

Helikopterlerle desteklenen İsrail birlikleri Gazze kentinin kalabalık Tel el-Hava mahallesine girdi ancak kentin merkezine henüz ilerlemedi.

Bu arada Mısır sınırına 100 metre uzakta Refah kasabasında İsrail uçaklarının bazı evleri vurduğu öne sürüldü. İsrail, hava saldırılarında Mısır’dan silah kaçırmakta kullanılan tünelleri hedef aldığını savunuyor.
Filistinli sağlık görevlileri, 60 hedefi vuran dün geceki İsrail saldırılarında toplam en az 12 kişinin öldüğünü açıkladı.

Hamas ise İsrail’in güneyine roket atmaya devam ediyor. İsrail, roket atışları sürdükçe operasyonu durdurmayacağını bildiriyor.

18 gündür süren çatışmalarda 900’den fazla Filistinli ile 13 İsrailli öldü.

Arap Ülkeleri Bölündü

Katar’ın Gazze için olağanüstü zirve çağrısı Arap ülkelerini böldü.

Hamas yanlısı Suriye, Lübnan ve Sudan çağrıyı desteklerken Mısır karşı çıktı. Kahire, uyuşmazlığa çözüm için kendi girişimini sürdürmeyi tercih ediyor.

Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek, ateşkes çabalarını koordine etmek için Ürdan Kralı Abdullah ile birlikte bugün Suudi Arabistan’a gitti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Emir Musa da zirve önerisini ciddiye almayarak Birliğin Gazze sorununu Pazartesi günkü olağan toplantısında ele alacağını, olağanüstü zirvenin ilerde düşünülebileceğini açıkladı.

Kahire’de görüşmeleri sürdüren Hamas temsilcileri, İsrail’in Gazze’den çekilmesi ve sınır geçişlerinin tümüyle açılmasını öngörmeyen hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini söylüyor.

XS
SM
MD
LG