Erişilebilirlik

Dünya 2009'a 'Merhaba' Dedi


Yeni Yıl, Asya ve Avrupa’da görkemli havai fişek törenleri ve kutlamalarla karşılandı.

Londra ve Paris’te Yeni Yıl kutlamaları sokaklarda yapılırken, Yunanistan’da yer yer şiddet olayları yaşandı. Olayların bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından çıkan gösterilerle bağlantısı olduğu bildiriliyor.

Türkiye’deyse Yeni Yıl kutlamalarına İsrail’in Filistin’e düzenlediği operasyon gölge düşürdü. İstanbul’da resmi kutlamalar iptal edildi.

Yeni Yıl’a giren ilk büyük kent Avustralya’nın Sydney kenti oldu. Tayland’daysa kutlamalar trajediyle sonuçlandı. Başkent Bangkok’ta bir gece klübünde çıkan yangında 59 kişi hayatını kaybetti.

Havai fişek gösterileri Yeni Zelanda, Seul ve Hong Kong’da da yapıldı. Japonya’da tapınakların çanları yeni yıla girildiği dakikalarda çalmaya başladı.

Küresel ekonomik kriz 2008’e damgasını vurdu ve 2009 yılında da bu kaygılar devam edecek. Kriz nedeniyle bazı ülkelerde Yeni Yıl kutlamaları sönük geçti. Malezya kutlama yapmadı.

New York’ın ünlü Times Meydanı'nda ise yine görkemli biçimde Yeni Yılı kutlandı. Onbinlerce kişinin toplandığı meydandaki büyük kürenin düşüşüyle Amerika'nın doğu yakasında da 2009 yılına girildi.

XS
SM
MD
LG