Erişilebilirlik

İsrail 48 Saatlik Ateşkes Düşünüyor


İsrail Gazze’de Hamas’a yönelik hava saldırılarını 48 saatliğine durdurmayı düşünüyor.

Başbakan Ehud Olmert, dün gece dışişleri ve savunma bakanlarıyla kapalı kapılar ardında bu konuyu görüştü. Geçici ateşkesle yardım örgütlerinin Gazze’ye girişine izin verilmesi amaçlanıyor.

İsrail bu sabah Hamas hedeflerine hava saldırılarına devam etti. Gazze’deki yetkililer bu sabahki saldırıda bir Filistinlinin öldüğünü açıkladı. Dün de İsrail hava kuvvetleri Hamas’a ait 30 kadar hedefi vurdu. Vurulan hedefler arasında militan örgütün sınırın altından Mısır’a uzanan ve kaçakçılık faaliyetleri için kullandığı tüneller de bulunuyor.

Bu arada İsrail birlikleri, tanklar ve diğer askeri araçlarla olası bir kara operasyonuna hazırlık olarak Gazze sınırına yığınak yapıyor. Hamas’ın askeri kanadının bir sözcüsü hava saldırıları durmazsa her gün İsrail’in güneyine roket atacakları uyarısında bulundu.

Hamas'ın elinde kısa menzilli roketlerin yanısıra, İsrail’deki kalabalık yerleşim merkezlerini vuracak daha uzun menzilli füzeler bulunduğu sanılıyor.

Filistinli yetkililer, Cumartesi günü başlayan hava saldırılarında şimdiye kadar çoğu Hamas militanı en az 370 kişinin öldüğünü açıkladı. Birleşmiş Milletler’e göre ölenlerden en az 57’si sivil.

Hamas’ın roket saldırılarındaysa şimdiye kadar dört İsrailli öldü.

XS
SM
MD
LG