Erişilebilirlik

Almanya'nın En Güçlü Kadınlarından Biri Türk


Almanya’nın bu yılki en güçlü 5 kadınından biri olarak Berlinli Aylin Selçuk seçildi.

Aylin Selçuk yaklaşık bir yıldır göçmen kökenli biri olarak Alman basınında en çok konuşulan ve sıkça yer alan kişiler arasında başta geliyor.Bundan kısa bir süre önce Almanya’nın en önemli haftalık haber dergisi ‘Der Spiegel’in kapağında yer alan Selçuk, iş hayatında erkekleri geçmeye aday genç kuşak kadınlara örnek olarak tanıtılmıştı. Berlin kentinde doğup büyüyen ve dişçilik fakültesinde öğrenim gören Aylin Selçuk, Kasım ayınının sonunda da en önemli kadın dergilerinden Bild der Frau’nun, ‘Güçlü Kadınlar - Güçlü Ülke” yarışmasında, topladığı oylar sonucundan “Yılın Kadını 2008” ödülünü kazandı. Aylin Selçuk’un bu denli tanınmasının nedeni, kendi kurduğu ve başkanı olduğu 'Deukische Generation' adlı dernek.

Almanca’da, Türk ve Alman kelimelerinin birleşimi olan Alman-Türk Kuşağı, Deukische Generation adını taşıyan dernek Almanların Türklere karşı olan ön yargılarına karşı mücadeleyi ve iki toplumu kaynaştırmayı amaçlıyor.

Derneğin önemli bir destekçisi var, o daAlmanya Başbakanı Angela Merkel. Merkel, kendinin Doğu Alman kökeni nedeni ile ön yargılara karşı mücadele ettiğini, o yüzden Selçuk’un çalışmalarını çok iyi anladığını belirterek, derneğe olan sempatisini ilan etti, Selçuk ve diğer dernek üyelerini, çeşitli toplantılara ve konferanslara davet ederek, desteğini verdi.Aylin Selçuk kamuoyundaki haberlere paralel derneğe sürekli yeni üye katıldığını belirtiyor.

Bundan kısa bir süre önce de Ankara’da düzenlenen bir konferans kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı çalışmalarından dolayı onur plaketi verdiği Aylin Selçuk, Berlin’de uzun yıllardır bir Türk gazetesinin Almanya muhabiri olarak çalışan bir gazetecinin kızı. Ancak doktor olmayı planlıyor, ama her zaman sosyal angajmanımı devam ettireceğim diyor.

Aylin Selçuk, önümüzdeki yıl ise burslu olarak eğitimini İngiltere’de sürdürecek.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG