Erişilebilirlik

Bush'tan Sürpriz Veda Ziyaretleri


Amerika Başkanı George Bush, Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüşmek ve Amerikan askeri birliklerini ziyaret etmek üzere Afganistan’a gitti.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bush Afganistan’daki görevlerinin değişmediğini söyledi. Afganistan’daki askerlerin yüksek kayıplara yol açan sessiz bir isyanla karşı karşıya olduğunu ifade eden Başkan Bush dün de Irak’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bush Irak ziyareti sırasında Iraklı bir gazetecinin protestosuna hedef oldu. Gazeteci Muntazar el Zaydi, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Bush’a ayakkabısını fırlattı.

Protestocu gazeteci güvenlik görevlileri tarafından toplantı salonunda çıkarıldı. Salondaki Iraklı gazeteciler Başkan Bush’tan özür diledi.

Bush daha sonra olayla ilgili espri yaparak kendisini tehlikede hissetmediğini söyledi. Bush Irak’ta Maliki ile yeni Amerikan Irak Güvenlik anlaşmasını imzaladı. Bush Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile de görüştü.

Ocak ayında görev süresi dolacak olan Bush’un bu ziyareti Irak’taki askerlere ve yetkililere veda etme amacı taşıyor.

XS
SM
MD
LG